Bitcoin exploderar tidigare 37 500 dollar vid snabb återhämtning

Bitcoin störtade så lågt som $ 34 500 på börserna på topplistan förra timmen då försäljningspressen ökade före veckans stängning. Kryptovalutan föll också så lågt som $ 35 000 på terminsbörser, även om spotförsäljare ledde korrigeringen.

Medan vissa började frukta att en djupare korrigering var i väntan, gick köpare in på viktiga tekniska nivåer. Sedan dess har kryptovalutan studsats till 38 000 dollar.

En krypto-tillgångsanalytiker delade diagrammet som visas nedan i kölvattnet av studsen och noterade hur Bitcoin System hade viktiga tekniska nivåer under nedgången. Diagrammet visar att Bitcoins BitMEX-marknad upprätthöll supporten på $ 35 000, tillsammans med ett antal andra glidande medelvärden som har hållit ganska bra de senaste veckorna.

Höga finansieringsräntor fortfarande oroande

Medan Bitcoin höll nedgången, noterar analytiker fortfarande att det är en oro som är extremt höga finansieringsnivåer som ses på kryptotillgångsmarknaden.

Finansieringsgraden är den återkommande avgiften som långa positioner betalar korta positioner. Detta system säkerställer att framtidens pris naturligt graverar till priset på spotmarknaden över tid.

Finansieringsräntorna på terminsmarknaderna Bitcoin och Ethereum är snedställda till det positiva just nu. På Binance kostar det användare 0,1% var tionde timme att långa BTC, medan det kostar ännu mer på andra derivatplattformar.

Det kostar ännu mer att länge Ethereum på samma plattformar.

Ändå har den senaste studsan analytiker övertygat om att den övergripande tjurtrenden förblir intakt. En näringsidkare noterade att den senaste studsan ser extremt ut som den studs som BTC upplevde tidigt i veckan, när den på samma sätt störtade till regionen $ 34.000-35.000 innan den återvände högre.

 

Comments are closed.