OKEx ledde marknaden för handel med Bitcoinvalar i juni – Studie

I juni placerade det stora krypto-utbytet OKEx sig bland de mest populära utbytena för så kallade valar och en ledande plats för prisupptäckning för Bitcoin Trader, en studie från kryptodateleverantören Kaiko har funnit.

Ursprungligen lanserades som ett av de tidiga kinesiska BTC-börserna, OKEx är nu registrerat på Malta och har enligt studien blivit ledande när det gäller ”valhandel”, både på plats och derivatmarknaden.

”Det är uppenbart att OKEx leder marknaden när det gäller valfångst och överstiger alla andra utbyten när det gäller genomsnittlig valstorlek, antal och volym. OKEx är ett av de högsta volymutbytena i branschen och spelar en viktig roll i prisupptäckten, ”säger studien.

Studien fann framför allt att OKEx i juni stod ut från sina konkurrenter, främst Binance och Huobi , när det gäller volymen av valhandlarna på börsen.

Kaiko definierar en valhandel som all handel med BTC 10 (93 700 USD) eller mer

Men det är inte volymen, utan också antalet sådana affärer som gör att OKEx sticker ut förra månaden, enligt studien:

„Det är uppenbart att OKEx i stort sett leder paketet i termer av det råa antalet valfartyg, vilket klockar 8 500 affärer ≥ 10 BTC i juni månad“, sade rapporten.

Vidare påpekade det också att detta också stöds av resultaten från en annan Kaiko- studie från maj i år, där de derivatmarknaderna på OKEx och BitMEX specifikt “leder prisupptäckten av Bitcoin.”

Slutligen noterade rapporten också att handel med hög volym regelbundet görs på många av de ledande börserna, och att det är „lovande att se“ utbytesorderböcker som kan absorbera dessa stora affärer, som ofta har trott ta placera på OTC-marknader i stället.

Det som enligt Kaiko visar slutsatsen är att skillnaden mellan institutionella och detaljhandelsinriktade utbyten är „oskarp i bästa fall“, med tanke på det stora antalet handel med hög volym som bedrivs på börser som OKEx.

”Det är uppenbart att detaljhandelsbörsen har en betydande användarbas av högvolymhandlare som regelbundet placerar valfångst,” sluts rapporten

Under tiden, som rapporterats , sjönk spothandelsvolymerna på både toppnivå och lägre nivå kryptobörser i juni till 177 miljarder USD (-36%) respektive 466 miljarder USD (-53%). Bland de 15 främsta toppnivåutbytena representerar Binance och OKEx cirka 3/4 av spotvolymen. Binance omsatte 42 miljarder USD (-20%), OKEx USD 41 miljarder (-29%) och Coinbase nästan 7 miljarder USD (-38,5%).

Comments are closed.